• SolAnge

Ik ben weg


Hamme Oude Durme - picture by Raf Van Bergen

Hamme, dankjewel voor de bijna 5 bijzondere jaren hier. Ik sluit dit hoofdstuk af.

Je blijft voor mij een bijzondere plek.


De plek waarin ik heel veel alleen leerde doen. Alleen gaan dansen, alleen inkopen doen, alleen klussen, alleen shoppen, alleen wandelen, alleen voor mezelf zorgen. Dagen soms weken aan een stuk alleen zijn, met enkel mijn eigen gedachten. Gaten in de muur boren met mijn Metabo terwijl ik de stofzuiger tussen mijn knieën vasthield.


De plek waar ik leerde om me met anderen te verbinden. Samen dansen, samen wandelen, uitreiken naar anderen zodat ze de kans kregen om me te ondersteunen. Mijn stoute schoenen aantrekken en mensen die me interessant leken vragen of ze eens wilden bellen of Zoomen, om hen te leren kennen. Waardevolle vriendschappen en samenwerkingen kwamen daaruit voort en zullen daar nog verder uit ontspruiten.


De plek waar ik leerde dat er wolven in schapenvacht zijn. De plek waar ik leerde te zien hoe graag die schapen bevrijdt wilden worden uit dat wolvenpak.

De plek waar ik leerde dat sommige mensen echt klootzakken zijn. De plek dat ik klootzakken leerde vergeven.


De plek waar ik leerde dat wildvreemden je willen helpen, aardig zijn, zonder daarvoor iets terug te willen.


De plek waar ik de grenzen van holistische en spirituele levensvisies opzocht en leerde dat je ook daarin kan verzuipen en je je ook daaraan kan verbranden. Trop is altijd teveel.


De plek waar ik op zoek ging naar zingeving en vreugde en al doende mezelf vond.


De plek waar ik mijn eerste blog schreef, mijn eerste acrylschilderijen schilderde, mijn eerste bananenbrood bakte, mijn eigen website maakte en mijn eigen woning tekende.


De plek waar in uren en uren de natuurpracht van de Oude Durme bewonderde en besloot om in mijn eentje met backpack naar Azië te trekken.

De plek waar ik begreep wie ik ben, wie ik was en wie ik wil zijn. Wat ik deed en wat ik wil doen in de toekomst. De plek waar ik mijn dromen begon vorm te geven.


De plek waar ik leerde dat je een kloof niet kan overbruggen in kleine stapjes en soms gewoon moet springen. Springen naar een “1 +2pluskids gratis - relatie”. Springen naar het ondernemerschap. Springen naar het bouwen van een eigen woning.


De plek waar ik leerde dat wat er ook gebeurt, welke stappen ik ook neem, mama, papa en zus altijd achter me staan.

En nu is het tijd om naar huis te keren. Terug naar Bree, terug naar waar het lang geleden ooit begon. 😉


Dankjewel Hamme. Het ga je goed.


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven