• SolAnge

wanneer woorden koppig zijn


photo of old radio by Maximilian Hofer on Unsplash
Photo by Maximilian Hofer on Unsplash

Soms heb ik gewoon zin om te schrijven. Dan voel ik iets opborrelen en dat moet er gewoon uit. Als mijn hoofd op dat moment in de weg zit, en naar woorden gaat zoeken, schiet ik in een creatieve kramp. Omdat mijn hoofd een rol inneemt die gewoonweg niet haar rol is. Mocht ze ruimte maken, dan zouden de woorden vanzelf komen. Maar door te gaan denken en proberen, is er zodanig veel ruis in die keikop van me, dat ik de woorden die vanbinnen zitten niet meer kan horen. En dan is soms het momentum voorbij en komt er niks meer … Mildheid is dan aangewezen, want een portie frustratie zorgt voor nog meer verkramping. Mildheid, ruimte maken en ont-spanning zijn wat dat borrelend vuurtje vanbinnen weer kunnen wakker maken waardoor de woorden weer stromen. Moeiteloos vanuit mijn buik door mijn vingers aan het klavier tot op het scherm.

Zo ook met ideeën. Wanneer ik per se iets wil oplossen ... vergeet het dan maar. Per se = kramp = gedaan met de creatieve ideeën. Per se = druk = ambetant voelen. Per se = moeten = mokken = ‘laat me gerust’. Ja, dan ben ik niet zo gezellig eigenlijk. 😉

Ik merk het steeds sneller bij mezelf op. Dat ik mezelf verkramp met mijn gedachten. Met mijn eigen ideeën van wat er moet. Met mijn eigen ideeën van ‘hoe het zou moeten zijn’.

Ik ben gelukkig gezegend met een breed gamma aan tools (*) die ik op dat moment kan inzetten. Tools die me terug naar ont-spanning brengen. En als het me zelf niet lukt, dan volstaat meestal één telefoontje naar iemand uit mijn tribe om me de helderheid te brengen waarnaar ik op zoek was.

Dankbaar ben ik daarvoor. Dankbaar voor de tribe & de tools.

Dankbaar dat ik oppik dat er ruis in mijn hoofd is. Dat geeft me de mogelijkheid om mezelf beter af te stemmen. Zoals een oude radio, waar je wat aan het knopje gaat draaien, de antenne nog eens bijstelt en dan als ie eindelijk goed staat, hopen dat het signaal niet verandert als je een paar stappen achteruitzet. 😊

Met vallen en opstaan.


You live, you learn. Welcome ‘living my life’.

(*) dansen, yoga, Qi-Gong, fietsen, wandelen, zingen, muziek beluisteren, podcasts beluisteren, schilderen, Netflixen, tetteren …

66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven